Have you had a fuel pump do this?

How-to's and repair secrets for your 4WD can be found here. Have a question? Ask it in here!
Post Reply
xirdneh
Highest Ranking Member
Posts: 1977
Joined: Thu Aug 04, 2005 11:38 am
My tercel:: 87 tercel 4x4 wagon w/reringed engine, 83 tercel 4x4 wagon w/salvaged engine and 4.1 Diff's
Location: seabeck, washington, USA

Have you had a fuel pump do this?

Post by xirdneh » Fri Mar 16, 2018 7:54 pm

i think its the fuel pump. but its only 6 months old
the car will go for a few days working just fine then out of the blue it dies and will not re-start for 6-12 hours
today it did it and i quickly poured a few tablespoons of gas in the carb
it fired right up and died
tried it again same result
so at least now i know its not getting gas
but could it be the fuel pump?
has anyone ever had this problem with a fuel pump?
Love those Tercell 4x4 wagons but they sure suffer from road noise.

User avatar
rer233
Highest Ranking Member
Posts: 901
Joined: Sat Jan 01, 2011 1:49 pm
My tercel:: Multiple

Re: Have you had a fuel pump do this?

Post by rer233 » Fri Mar 16, 2018 8:39 pm

Had a similar problem years (decades?) ago with my long departed rusty '85 SR5. Wound up replacing the rusty steel feed line from the fuel tank to the fuel filter with a copper line- major PIA- but it worked. I'd suggest you install an aux. fuel tank (antifreeze bottle) full of gas under the hood to feed the fuel pump and see if that fixes the problem. Good Luck!
if it aint there, there's a good chance it won't break!
83 SR5 Silver/Blue (Snowmobile/work beater)-totaled but drivable
85 SR5 Blue
88 SR5 White (the 'good' one)-not anymore-totaled
87 fwd silver wagon a/t
87 4wd dx Cream (a/t- not anymore- now m/t)

Post Reply